Welkom bij DTC Fanne

Puppy training

Iedereen zal het wel met me eens zijn dat puppy’s altijd lief en schattig zijn.

Toch is het van bij de start belangrijk dat ze begeleid worden om te kunnen uitgroeien tot stabiele honden. Wanneer u over gaat tot de aankoop van een pup zorg er dan voor dat u kiest voor een degelijke fokker. Het is immers zo dat een fokker die 1 of maximum 2 rassen fokt meer tijd kan investeren in de eerste weken van het leven van je pupje. In deze eerste weken leert je pup niet alleen heel veel van de moeder, maar ook de fokker draagt bij in de eerste stappen van socialisatie.

Van zodra de pup het nest verlaat is het de taak van de baasjes om toe te zien dat deze socialisatie en ook het aanleren van de basisregels verder gezet worden. Hierin kan u zich laten begeleiden door de fokker van uw pup, maar ook door ons.
Socialisatie is heel belangrijk in de bepaling van hoe je pup zal uitgroeien op latere leeftijd. Het is daarom belangrijk om in te spelen op verschillende situaties die zich kunnen voordoen in het dagelijkse leven. Vaak staat men er niet bij stil dat een pup kan geconfronteerd worden met een bepaald geluid of een situatie omdat wij als mens ze als vanzelfsprekend zijn gaan beschouwen.
Hoe jonger een pup gewoon word aan bepaalde dingen hoe meer voordeel hij er kan uithalen in zijn verdere leven.